Matematik

Bestem vinkler i trekant

24. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det oplyses at i ΔDGJ, er D = 90 grader og g= 2j. Bestem vinklerne G og J.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde virklerne. jeg har solidt kendskab til pythagoras og retvinklede trekanter. men den her driller virkelig. Der står ikke noget om at det er en retviklet trekant. and andet der kan indikere at der kan gøres brug af pythagoras, som vi arbejder med i gymnasiet for tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af peter lind

Lav en tegning af trekanten. Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hosliggend katete


Svar #2
25. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet)

Haha, Selvfølgelig! Tak!! :D


Svar #3
25. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet)

Tan til vinklen (90) giver mig tallet -1.995200412208. og det er lige med modstående katete delt med hosliggende. Men hvordan hjælper det mig med at finde vinklerne G og J ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af peter lind

Hvilken vinkel er det ?

Der gælder for eks. tan(G) = g/j


Skriv et svar til: Bestem vinkler i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.