Matematik

trappe beregning

24. oktober 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan beregner man en trappes grund og stigning? Oplysninger jeg har om trappen er dens etagehøjde og gangliniens længde.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af StoreNord

Hvorden definerer du ganglinien. Er den trappeformet? ... eller en vandret ret linje?

Hvad er trappens grund?


Svar #2
24. oktober 2015 af nejvelda

Jeg har faktisk ikke fået en forklaring eller læst noget om hvordan det defineres i det litteratur vi har helt præcist men, mener da at det skal forstås sådan:

grund, side 1: https://steen-toft.dk/mat/20072008/1v/trappe.pdf

ganglinie side 20: http://www.hfb.dk/fileadmin/templates/hfb/dokumenter/Oversigtsstof/Trapper_-_Lars_Nicolai_Bock.pdf

Jeg har kigget i BR10 / Bygningsregelment kapitel 4, men kunne ikke rigtig finde noget


Svar #3
24. oktober 2015 af nejvelda

Definition af ganglinjens længde er: Længde af ganglinje måles fra forkant optrin til vekselbjælke ved etageadskillelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2015 af StoreNord

Antal trin kaldes x.      Hvad er etagehøjden?

Vi ved om stigningen S:

\\15 \leq S=eh \le 18\Leftrightarrow \\x \leq \frac{eh}{15} \wedge x \leq \frac{eh}{18} \Leftrightarrow \\ x \leq \frac{eh}{18}

men hvor meget er etagehøjden?

Når vi har x, kan vi finde stigningen, altså trinhøjden.


Svar #5
24. oktober 2015 af nejvelda

Etagehøjden er 3300mm og ganglinjens længde på 5700 mm (vandret mål)

Altså mit bud er:

1. omregne 3300mm til cm: 330 cm

2. 330cm/18= 18 cm

er det sådan? :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2015 af StoreNord

Så er stigningen 18+1/3 cm.


Svar #7
24. oktober 2015 af nejvelda

hvrofor plus 1/3? :/


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. oktober 2015 af StoreNord

Det er mere nøjagtigt end 18,3333


Svar #9
24. oktober 2015 af nejvelda

Ja det får jeg også, når jeg siger 330cm/18  men det er måske det samme?  Men den er jo ovver 18 cm så 

Men hvis ovenstående er rigtigt, hvordan bestemems grund så?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. oktober 2015 af StoreNord

Ganglinjen er en skrå linje. Den består af x-1 hypotenuser på hver \sqrt(S^{2}+G^{2})  og vi har 18 trin

dvs     (18-1)* \sqrt(S^{2}+G^{2})=570 Løs denne ligning med hensyn til G


Svar #11
24. oktober 2015 af nejvelda

jeg får g=28,0735

Ka det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. oktober 2015 af StoreNord

Just præcis.

Min lommeregner får 28,0713377, men den er osse bare så god.   :)


Skriv et svar til: trappe beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.