Matematik

hjælp til styrke og stivhed

25. oktober 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? http://wikisend.com/download/937424/op8.PNG

i A) er mit bud ??=T/A

Jeg aner ikke, hvilken formel jeg skal bruge. Men de kan ses i denne pdf vedfætet her: http://wikisend.com/download/508206/teori.pdf


Svar #1
25. oktober 2015 af nejvelda

i #0 vil den åbenbart ikke skrive symbolet: har vedhæftetformlen her

Vedhæftet fil:formel1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af StoreNord

Jeg kan kun se at der står :        Tau = T/A

Hvad er opgaven?


Svar #3
25. oktober 2015 af nejvelda

#2 Den er lagt her ude: http://wikisend.com/download/937424/op8.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af StoreNord

Dèr har jeg ikke konto.


Svar #5
25. oktober 2015 af nejvelda

her er den også:

Vedhæftet fil:op8.PNG

Svar #6
25. oktober 2015 af nejvelda

og her er teorien

Vedhæftet fil:teori.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2015 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2015 af StoreNord

Jeg han ikke se,hvad det har at gøre med Tau-formelen?

Er det A, B, eller C?


Svar #9
25. oktober 2015 af nejvelda

Mit bud var at bruge tau formlen i opg A.. men nu når jeg tænker over det, så nej fordi tau har vist ikke noget at gøre med længde


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2015 af StoreNord

\tau=\frac{T}{A}=\frac{25kN}{100mm*(L-6mm)}=0,84MPa

Find L af denne ligning.                         


Svar #11
25. oktober 2015 af nejvelda

(redigeret)

læste/så forkert.. prøver lige igen


Svar #12
25. oktober 2015 af nejvelda

l=\frac{25kN}{100mm*0.48MPa}+6mm=6,52083 m

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2015 af StoreNord

Ikke ifølge tegningen! Men jeg ved ikke om ligningen er rigtig med hensyn til enkederne og "præfixerne", hedder det vist.   :)


Svar #14
25. oktober 2015 af nejvelda

Det forstår jeg ikk. Hvad mener du med ikke ifølge tegningen? :/

Men når jeg solver din ligning i #10 altså uden at ændre på den og isolere L så giver det det samme som i #12 :/

Men ka du også hjælpe med B og C?


Svar #15
25. oktober 2015 af nejvelda

Nårh ska jeg omregne fra MPa til kN/m^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. oktober 2015 af StoreNord

På tegningen ser lasken ud til at være måske 120 mm lang. Bare sprækken er 6 mm!

Måske skal nogle af formlens enheder være noget andet end mm?

----Jah, det ku også være.    :)


Svar #17
25. oktober 2015 af nejvelda

Det ka jeg ikke lige sætte mig ind i. Men ser da lige på det i morgen.

Hvis du har tid til at hjælpe mig med B og C også ville det være super!


Skriv et svar til: hjælp til styrke og stivhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.