Matematik

Parentes regneregler

26. oktober 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har dette stykke med en parentes opløftet i anden, samtidig med at det er ganget med 2.

2*(x+4)^2

Jeg ved godt regnereglen for parentes i anden med dobbelte produkt (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

 men hvornår tilganges 2 til som står udenfor? Ganges det til før man opløser parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af PeterValberg

Ja, først potensopløftningen, så "ganger" du ind i parentesen :-)

2·(x + 4)2 = 2·(x2 + 16 + 8x) = 2x2 + 32 + 16x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Så er den regneregel tilføjet til mine noter. Tak!


Skriv et svar til: Parentes regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.