Matematik

Nominel Rente

26. oktober 2015 af codebr3ker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan hjælpe?

I Rudolf Radio kan man låne penge til køb i butikken på et Rudolf-kort.

Månedlig rente: 1,75%

Nominel rente: 23,14%

Kreditten kan tilpasses dine behov - dog max. 40.000.kr

Hvordan har rudolf udregnet den nominelle rente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2015 af Soeffi

#0  ...Månedlig rente: 1,75%  ...Nominel rente: 23,14% ...Hvordan har rudolf udregnet den nominelle rente?

Nominel årlig rente rente (rår) følger af månedlig rente (rmdr) på følgende måde:

(1 + rmdr)12 = 1 + rår 


Svar #2
26. oktober 2015 af codebr3ker (Slettet)

Men hvis man siger (1+1,75)12=1+1,75 giver 2,75?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2015 af Soeffi

rmdr = 1,75% = 0,0175

rår = 23% = 0,23


Svar #4
27. oktober 2015 af codebr3ker (Slettet)

Men det forklarer ikke hvordan de har regnet sig frem til den nominelle rente på 23,14% ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2015 af Soeffi

#1 ...Nominel årlig rente rente (rår) følger af månedlig rente (rmdr) på følgende måde: (1 + rmdr)12 = 1 + rår 
#3 ...rmdr = 1,75% = 0,0175, rår = 23% = 0,23

Du får :

(1 + rmdr)12 = 1 + rår = (1 + 0,0175)12 = 1 + rår => 1,017512  = 1,2314 = 1 + rår =>

rår = 1,2314 - 1 = 0,2314 = 23,14%


Svar #6
27. oktober 2015 af codebr3ker (Slettet)

Wordmat giver mig et eller anden fucked up tal når jeg bruger de der formler, men fantd ud af det ved at regne renten manuelt for hver måned og så dividere med startsværdien og gange med 100 for at få det i procent. Hver gang jeg bruger (1+rmdr)12 formlerne giver den mig noget med 1800+ 10^8


Skriv et svar til: Nominel Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.