Matematik

MAT A

27. oktober 2015 af norud (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, af trekantens omkreds er 10 og x er større ned y
a) bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet

er der nogle der ved hvordan man griber sådan en slambert an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2015 af PeterValberg

x + y + 1 = 10  hvilket medfører, at x + y = 9
samtidig ved du, at x > y og at trekanten er retvinklet.
Hypotenusen må nødvendigvis være x, derfor gælder:

x2 = y2 + 12

Du har nu to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. oktober 2015 af norud (Slettet)

Tusind tak fordet, men kan du forklare uden at fortælle svaret. Hvad man så gør her fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2015 af PeterValberg

Omskriver ligningen x + y = 9 til y = 9 - x
og indsætter det i stedet for y i den anden ligning

x2 = y2 + 12 

x2 = (9 - x)2 + 12 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. oktober 2015 af norud (Slettet)

føler mig lidt dum, tusind tak for det. 


Skriv et svar til: MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.