Matematik

Eksponentiel ligning og beregning af tau HJÆLP

29. oktober 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg sidder med en eksponentiel ligning, jeg ikka kan få til at gå op. Hvor er fejlen opstået i mine beregninger?

Og hvordan skal jeg beregne tau i OPG B?

Begge opgaver er vedhæftet i dokumentet.

Jeg håber I kan forklare mig, hvad der er gået galt i løsningen af den eksponetielle ligning, og hvordan jeg skal beregne tau.

Vedhæftet fil: mm.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af peter lind

Jeg kan kun læse en lille del af den fil. Kan du ikke levere den i et anet format


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

           Isoler \tau


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2015 af mathon

            \frac{v}{K}=e^{\frac{t}{\tau} }

            \ln\left (\frac{v}{K} \right )=\frac{t}{\tau}

            \tau =\frac{t}{\ln\left (\frac{v}{K} \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2015 af mathon

                9=24\cdot 0{,}7168^x

               \frac{9}{24}= 0{,}7168^x

               \log\left (\frac{3}{8} \right )= \log(0{,}7168)\cdot x

              x=\frac{\log\left (\frac{3}{8} \right )}{ \log(0{,}7168)}


Svar #5
30. oktober 2015 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning og beregning af tau HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.