Matematik

Beregn vinkel i retvinklet trekant

30. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det oplyses at i Trekant DGJ, er D = 90grader og g= 2j. Bestem vinklerne G og J. Tegn Trekanten

Jeg har tegnet trekanten, men jeg kan ikke huske, hvad jeg så skal. ved godt det er nemt, my bad.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2015 af mathon

                    tan(J)=\frac{j}{2j}=\frac{1}{2}\; \; \; \; 0<J<90^{\circ}

                   J=\tan^{-1}\left (\frac{1}{2} \right )

                   


Svar #2
30. oktober 2015 af Gymelev143 (Slettet)

Hvordan finder jeg vinklen G ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2015 af SådanDa

Da vinkelsummen i en trekant er 180º er D+J+G=180, altså fås G=180-J-D.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2015 af mathon

Begår du fejl under beregning af J,
opdager du det næppe med metoden i #3.

                    tan(G)=\frac{2j}{j}=\frac{1}{2}\; \; \; \; 0<J<90^{\circ}

                   G=\tan^{-1}\left (2 \right )

… tjek
                    J+G=90^{\circ}\, ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2015 af mathon


Skriv et svar til: Beregn vinkel i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.