Kemi

kemi

30. oktober 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan omregner man til gram fra M


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af mathon

      M=N_A\cdot \{M\} \; u=\{M\}\; \left ( N_A\cdot u \right )=\{M\}\; g


        \{X\} betyder talværdien af størrelsen X.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2015 af Heptan

Hvis man har at gøre med ét molekyle, så se #1.

Hvis man har en kendt stofmængde på n antal molekyler skal man bruge formlen

m = nM


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af mathon

Hvis man har en stofmængde på n mol skal man - for at beregne massen - bruge formlen

m = nM


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2015 af mathon

Hvis man har en stofmængde på N molekyler skal man - for at beregne massen - bruge formlen

m=\left ( \frac{N}{N_A} \right )\cdot M


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2015 af Heptan

#3

n har enheden mol, så ingen grund til at skrive mol to gange


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2015 af mathon

stemmer det overnes med din brug af "på n antal molekyler" ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2015 af Heptan

Man kan måske godt fjerne antal, hvis det lyder bedre.

"på n molekyler"


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.