Kemi

kemi pH

01. november 2015 af Karare - Niveau: B-niveau

Hej jeg håber i kan hjælpe mig med nogle spørgsmål da det haster,  tak på forhånd 

1. spørgsmål  

hvad er ph 

hvordan begregner man pH 

pH af 0,1 M af Ammonaik 

pH af fortyndet Ammoniak . 


Svar #1
01. november 2015 af Karare

Please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2015 af mathon

pH er et mål for en opløsnings surhed
dvs indhold af H3O^+-ionen.


Svar #3
01. november 2015 af Karare

Ok men hvordan beregner man på det

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2015 af mathon

      pH=-\log([H_3O^+])


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ammoniak har pKb = 4,75, og er dermed en svag base. Svage basers pOH kan beregnes af

pOH = ½(pKb - log(c))

og pH kan så findes af

pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2015 af mathon

eller for svage baser
direkte:
                pH=7+\frac{1}{2}(pK_s+\log(c_b))
            


Svar #7
01. november 2015 af Karare

ok hvad så med 

pH af 0,1 M af Ammonaik 

pH af fortyndet Ammoniak . 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pOH = ½(4,75 - log(0,1)) = 2,875

pH = 14 - 2,875 = 11,125

 

pH af fortyndet ammoniak? Det kommer vel an på, hvor meget det er fortyndet.


Skriv et svar til: kemi pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.