Fysik

HASTER! Om resistans!

02. november 2015 af anonym090 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Man får at vide at på en bestemt type halogenpære står der: 12V, 20W

A) vis at pærens resistans er 7,2 Ohm, når spændingsfaldet over den er 12V.

Hvordan gør jeg det? Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af mathon

       R=\frac{U^2}{P}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af mathon

    U=12\; V     P=20\; W

Enheden V^2=W\cdot \Omega


Skriv et svar til: HASTER! Om resistans!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.