Matematik

Bestem en regneforskrift for F

03. november 2015 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, det kunne være en stort hjælp hvis kunne løs denne opg med mellemregningerne til mig!

Grafen er lagt ind som en vedhæftet fil

Opgave 2 

 Figuren nedenfor viser grafen for en lineær funktion f samt en retvinklet trekant, hvis kateter er parallelle med koordinatakserne. 

SPØRGSMÅL: Bestem en regneforskrift for f. 

Vedhæftet fil: GRAF.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af StoreNord

#0

En funktion f(x) er  er noget man kan bruge til at finde alle punkterne på den skrå streg.

En generel funktion for en skrå lige streg ser sådan herud:     f(x)=a*x+b

a er et tal for linjens hældning, og kan beregnes som linjens lodrette vækst divideret med den vandrette vækst; her er det 2 divideret med 4 = 0,5

Nu har du  altså foreløbig f(x)=0,5x +b     (b er dèr, hvor linjen skærer y-aksen)

For at finde b skal du kende et punkt på linjen, for eksempel (-3,0)

Du har nu:                            0,5*(-3)+b=0

Ved at gange 0,5 med (-3) og lægge dette produkt til på begge sider i ligningen, får du isoleret b.

Når du så har både a og b, kan du skrive f(x)=a*x+b specifikt som:

                                        Ja det er nu din opgave


Skriv et svar til: Bestem en regneforskrift for F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.