Matematik

Bestem f'

03. november 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe med denne


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af SådanDa

b er konstant, når du diiferentierer en konstant forsvinder den. Så skal du bare differentiere ax.

Hvis du kender reglen f(x)=kx^n \Rightarrow f'(x)=knx^{n-1} kan du bruge den og se at:

(ax)'=(ax1)'=a*1*x(1-1)=a*x0=a, så f'(x)=a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af mathon

                           f{\, }'(x)=a\cdot 1\cdot x^{1-1}+0=a\cdot 1\cdot x^0=a\cdot 1\cdot 1=a


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af StoreNord

Kan også skrives som

f(x)=ax¹+bx°       (ved differentiation tæller man exponenten een ned, og den oprindelige potens ganges på ledded.)


Skriv et svar til: Bestem f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.