Matematik

Hjælp til min niece i 8. klasse (brøker)

03. november 2015 af Sasha.k (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen!

jeg prøver at hjælpe min niece, som går i 8. klasse, men jeg er simpelthen på bar bund! Puha, det er længe siden! Bliver næsten helt forlegen! :(

Forkort følgende brøker: 

Opgave 1:

   a+ab    
 (a+b)*a

Opgave 2:

6z+3x-9y
      6

Opgave 3:

 3a+3b  
   a+b

Forklar, hvordan der er regnet: 

Opgave 4:

4x   =   2  
6xy      3y 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af Soeffi

#0

Opgave 1:

   a+ab    
 (a+b)*a

Omskriv tælleren til a*(1 + b) og forkort brøken

Opgave 2:

6z+3x-9y
      6

Forkort brøken med 3 

Opgave 3:

 3a+3b  
   a+b

sæt 3 uden for parentes og forkort med (a + b)

Forklar, hvordan der er regnet: 

Opgave 4:

4x   =   2  
6xy      3y 

Der er forkortet med 2x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

\frac{a+ab}{(a+b)*a}=\frac{(1+b)*a}{(a+b)*a}  hvad skal du efter her?

\frac{6z+3x-9y}{6} reducer med et tal der kan bruges i både nævner og tæller

\frac{3a+3b}{a+b}=\frac{3*(a+b)}{(a+b)} det samme som i opgave 1


Svar #4
03. november 2015 af Sasha.k (Slettet)

I første opgave, hvordan har du fået det til følgende? Samt skal jeg så gange a i parantes?

I opgave 2, så kan jeg reducere med 2, men hvordan bliver minus til plus? 


Skriv et svar til: Hjælp til min niece i 8. klasse (brøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.