Matematik

Bestem en regneforskrift for en funktion

04. november 2015 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke dette opgave, det kunne være en stort hjælp hvis nogen kunne svare og give mellemregningerne på opgaven:

(skemaet er lagt ind som en fil

 Det fremgår af figuren, at antallet af Dankort-betalinger i perioden 1991-2002 med god

    tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion, hvor y er antallet af Dankort-betalinger,

    og x er antal år efter 1991.

    I 1995 blev der foretaget 241 mio. Dankort-betalinger, og i 2001 blev der foretaget 439 mio. 

    Dankort-betalinger. 

Bestem en regneforskrift for funktionen.

Vedhæftet fil: SKEMA.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2015 af SuneChr

År 1995 modsvarer x = 4 og y = 241·106
År 2001 modsvarer x = ? og y = 439·106
Beregn den lineære forskrift som tilfredsstiles af de to sæt værdier. 


Skriv et svar til: Bestem en regneforskrift for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.