Matematik

Identificering af variabel b

04. november 2015 af klarakruse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der lyder så ledes. 

Tabellen viser udviklingen i de årlige udgifter til lobbyarbejde i den amerikanske kongres i perioden 1999-2009.

År      =   1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009
Udgift mia. $= 1.44, 1.56, 1.64, 1.82, 2.04, 2.17, 2.43, 2.62, 2.85, 3.30, 3.49

I en model kan udviklingen beskrives ved y=??b*??a^x

hvor y er den årlige udgift (målt i mia. $), og x er antal år efter 1999.

a)  Benyt tabellens data til at bestemme a og b.

Mit spørgsmål er så hvordan jeg finder b, når jeg har fundet a til at være 1,09502


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Får du ikke automatisk forskriften for f, når du laver eksponentiel regression?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis du indsætter datasættet

0 1.44

1 1.56

2 1.64

3 1.82

4 2.04

5 2.17

6 2.43

7 2.62

8 2.85

9 3.30

10 3.49

i denne her: http://www.easycalculation.com/statistics/exponential-regression.php

får man

f(x) =  = 1.2959 * 1.0402x


Skriv et svar til: Identificering af variabel b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.