Fysik

Kortslutningstrøm en generator kan afgive?

04. november 2015 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Denne opgave er jeg kørt fast i kan nogen hjælpe?

En nødgenerator på 1000 kW, cosphi 0,8. Er mærket med 3 x 440 V.

freq: 60 Hz (ved 440V)

Xd” = 8%

Xd ’ = 26 %

Xd = 160%

Beregn den størst mulige kortslutningsstrøm generatoren kan afgive efter 20 ms


på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af hesch (Slettet)

Disse Xd" osv., er formodentlig notationer hvis betydning er defineret i din lærebog. Men den har vi andre jo ikke.

Du må vedhæfte en model af generatoren, hvoraf betydningerne fremgår, førend vi har mulighed for at svare.


Svar #2
05. november 2015 af 110975 (Slettet)

Disse notationer er ikke beskrevet i vores lærebøger, men har fundet noget fra et Amerikansk universitet, så tror jeg har fået fat i den lange ende :-)

Mvh

Svar #3
05. november 2015 af 110975 (Slettet)

Det jeg har fundet ud af er:

Xd”   =  (Direct axis subtransient reaktans) denne vare op til de første 20 ms

Xd ’  =   (Direct axis transient reactans) denne vare fra 20-400ms

Xd  =    (Direct axis reactans) denne vare fra 400-2000ms

Og da spørgsmålet er kortslutningsstrømmen ved de første 20 ms, da findes I''K=In/Xd''=

1640 A/0,08/100=20,5 kA 

dvs kortslutningsstrømmens størrelse afhænger af om den er i det subtrancielle/trancielle eller permanente område, derudover er der også nogle dc-strømme

Mvh


Skriv et svar til: Kortslutningstrøm en generator kan afgive?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.