Matematik

Ligning

04. november 2015 af brugernavneteroptaget1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er fremgangsmåden for følgende ligning: p*20/100+p = 480? Jeg ved, at resultatet skal give 400.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af mathon

p*20/100 + p = 480

     \frac{p}{5}+p=480

     \left (\frac{6}{5} \right )p=480

       p=480\cdot \frac{5}{6}=80\cdot 5=40\cdot 10=400


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.