Kemi

Hjælp til kemi

07. november 2015 af shabanaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der nogen som kan hjælpe mig med hele opgave 2 fra a-d. 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: 2014 maj kemi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af Toonwire

a)

Benyt at

n=\frac{m}{M}~\Leftrightarrow~~m = M\cdot n

Her er m massen af stoffet, n er stofmængden af stoffet (givet) og M er molarmassen af stoffet (slå den op eller udregn den selv ud fra det periodiske system).

b)

For en første ordens reaktion gælder:

T_{\frac{1}{2}}=\frac{ln(2)}{k}~~\Leftrightarrow ~~ k=\frac{ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}

[A]=[A]_0\cdot e^{-k\cdot t}

Brug den opgivne halveringstid til at bestemme hastighedskonstanten, k.
Brug nu hastighedskonstanten til at udregne t, sålededes at
 [A]=\frac{1}{10}\cdot [A]_0

// Det kommer fra de 10%, som er givet i opgaven. Der står ganske vist stofmængden, men vi kan antage at rottens volumen ikke ændrer sig. Desuden er der blot tale om et forhold mellem de to størrelser.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.