Matematik

Vektorregning

07. november 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig svært ved at forstå det her delspørgsmål til en opave. Vi har slet ikke haft noget lignende i undervisningen, håber nogen kan hjælpe.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2015 af Stats

Skærmbillede 2015-11-07 kl. 21.59.58.png

ab = |a|·|b|·cos(v)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2015 af peter lind

Jeg tror ikke på at du ikke har haft den nødvendige matematik.

Du skal bruge at  a·b = |a||b|cos(v) hvor v er vinklen mellem vektorene her altså 60º


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2015 af mathon

dvs
             \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b}\right |\cdot\cos(60^{\circ})            

              \begin{pmatrix} t\\t+1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -t\\t+1 \end{pmatrix}=\sqrt{t^2+(t+1)^2}\cdot \sqrt{(-t)^2+(t+1)^2}\cdot \frac{1}{2}

               -t^2+(t+1)^2=\sqrt{t^2+(t+1)^2}\cdot \sqrt{t^2+(t+1)^2}\cdot \frac{1}{2}

                4t+2=\sqrt{t^2+(t+1)^2}\cdot \sqrt{t^2+(t+1)^2}

                 4t+2= t^2+(t+1)^2

                 4t+2= t^2+t^2+2t+1

                 2t^2-2t-1=0

                 t=\left\{\begin{matrix} \frac{1-\sqrt{3}}{2}\\ \frac{1+\sqrt{3}}{2} \end{matrix}\right.

                 


Svar #4
08. november 2015 af emilie63 (Slettet)

Tak for hjælpen, vi har ikke haft om formlen i skolen, men det giver ret god mening og har også fundet den i bogen lidt længere fremme. Tak!!


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.