Matematik

Toppunkterne og monotoniforhold

08. november 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen f '(x) = 0. Bestem "toppunkterne" og monotoniforholdene.

a. f(x) = x^3-3x+1

b. f(x) = 1-3x^2-x^3

c. f(x) = 1+2x^2-x^4


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af StoreNord

Start med at differentiere funktionerne.


Svar #2
08. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Har jeg allerede gjort :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2015 af Sl3pP1 (Slettet)

Så skal du bruge at i et toppunkt er din hældning 0, altså f'(x)=0.

Løs så de differentiere ligninger for det. Det vil give dig punktet (evt punkter) på din x-akse for toppunkter.

Monotoniforholdende er så at bestemme om værdien for y-aksen er stigende eller faldende mellem toppunkterne. Da der står bestem, kan du evt. tegne den grafisk og se.
Men jeg ville selv vælge værdier der ligger udenfor og mellem toppunkter og indsætte dem i den differentiede ligning. Et negativt resultat betyder faldende værdier og et positivt resultat betyder stigende værdier.


Svar #4
08. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Toppunkterne og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.