Matematik

Inhomogene ligninger- Fuldstændig løsning

08. november 2015 af Samilesma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen af jer hjælpe mig med at beregne den fuldstændige løsning, eller hvordan man kan løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af peter lind

Man løser den tilsvarende 2.gradsligning 5x2-8x+16 = 0. Hvis der er to rødder r1 og r2  er løsningen c1*er1*x+c2*er2*x


Svar #2
08. november 2015 af Samilesma (Slettet)

Er opgaven så løst?


Svar #3
08. november 2015 af Samilesma (Slettet)

Jeg skal lige bemærke at x2 og x3 repræsenteter 2 forskellige tal i mit studienummer. 

y'(0)=2

y(0)=11

i mit tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2015 af peter lind

løsningen var c1*er1*x+c2*er2*x

Du så finde y'(x) og indsætte y(0) = 11 og y'(0) = 2. Det giver to ligninger til bestemmelse af c1 og c2


Svar #5
08. november 2015 af Samilesma (Slettet)

Okay, tak for hjælpen. Prøver men får et mærkeligt langt tal som ser ud til at ikke passe

http://docdro.id/CGlTgOV


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2015 af peter lind

t skal ganges på roden ikke kun den imaginære del af roden. Der giver y(0) = c1+c2 og y'(0) = k1*c1+k2*c2 =


Skriv et svar til: Inhomogene ligninger- Fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.