Matematik

Bestem f'(x)????

09. november 2015 af minikorsgaard01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Jeg har fået denne opgave: 

En funktion f er givet ved

f(x)=2x^3+4x^2               

Bestem f'(x)
           

Og jeg er helt blank om hvordan jeg skal regne det. Har en forfærdelig lærer som ikke er god til at lærer fra sig. Så 99% af klassen forstår ikke hans undervisning.. 
Håber der er nogen der kan hjælpe               
.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2015 af SådanDa

Nå du skal differentiere polynomier skal du bruge at (a*xn)'=n*a *x(n-1), og så bruge det i begge dine led! :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2015 af mathon

              \left (k\cdot x^n \right ){}'=k\cdot (x^n){}'=k\cdot n\cdot x^{n-1}

brug reglen på de to led.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2015 af hvidovre18a (Slettet)

2723,2323


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2015 af mathon

        f{\, }'(x)=2\cdot 3\cdot x^{3-1}\; \; +\; \; 4\cdot 2\cdot x^{2-1}


Svar #5
09. november 2015 af minikorsgaard01 (Slettet)

Tusind tak, for alle jeres svar! :) 


Skriv et svar til: Bestem f'(x)????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.