Matematik

Isolér x0

09. november 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

f '(x0) = 1 - 6x0 - 3x0^2 = 0 (+1 på modsat side)
= -6x0 -3x0^2 = -1
HVordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2015 af mathon

                -3{x_{o}}^{2}-6x_0+1=0                

a=(-3)
b=(-6)
c=1
                   d=(-6)^2-4\cdot (-3)\cdot 1=48=4^2\cdot 3

                   x_o=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

                   x_o=\frac{-(-6)\pm \sqrt{4^2\cdot 3}}{2\cdot (-3)}

                   x_o=\frac{6\mp 4 \sqrt{ 3}}{6}=\left\{\begin{matrix} 1-\tfrac{2}{3}\sqrt{3}\\ 1+\tfrac{2}{3}\sqrt{3} \end{matrix}\right.

                 


Svar #2
09. november 2015 af Needhelptak (Slettet)

Selve opgaven:

b. f(x) = 1-3x^2 -3x^3 
f '(x) = 1 . 3*2x - 3*3x^2 = 1-6x-6x^2

f '(x0) = 1 - 6x0 - 6xo^2 = 0     = -6x0 - 6x0^2 = -1
Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2015 af mathon

…det var en lidt anden sag:

          f{\, }'(x)=-9x^2-6x

          f{\, }'(x_o)=-9{x_o}^2-6x_o=0

                              -9x_o\left ( x_o+\frac{2}{3} \right )=0

                               x_o=\left\{\begin{matrix} -\frac{2}{3}\\ 0 \end{matrix}\right.

         


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Isolér x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.