Kemi

Kemi hjælp!!

11. november 2015 af Annemarie857 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal

- opskrive fosforsyres tredelte reaktion med vand 

- reaktionsbrøken for de tre ligevægte 

- reaktionsskemaer for forsforsyrens reaktion med natriumhydroxid i de tre trin (altså det her er en titreringsreaktion)

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2015 af mathon

Fosforsyre er trihydron.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2015 af mathon

           H_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; H_2P{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

                        \frac{[H_2P{O_4}^-]\cdot [H_3{O}^+]}{[H_3PO_4]}=6{,}31\cdot 10^{-3}\; M

           H_2PO_4^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HP{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

                        \frac{[HP{O_4}^{2-}]\cdot [H_3{O}^+]}{[H_2P{O_4}^{-}]}=6{,}31\cdot 10^{-8}\; M

           HPO_4^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; P{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

                        \frac{[P{O_4}^{3-}]\cdot [H_3{O}^+]}{[HP{O_4}^{2-}]}=6{,}31\cdot 10^{-13}\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2015 af mathon

     H_3PO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H_2P{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

                        \frac{[H_2P{O_4}^-]}{[H_3PO_4]}={K_{c}}_{1}

           H_2PO_4^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; HP{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

                        \frac{[HP{O_4}^{2-}]}{[H_2P{O_4}^{-}]}={K_{c}}_{2}

           HP{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; P{O_4}^{3-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

                        \frac{[P{O_4}^{3-}]}{[HP{O_4}^{2-}]}={K_{c}}_{3}


Skriv et svar til: Kemi hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.