Matematik

Bestem ligning for tangenten t.

12. november 2015 af Killallniggers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en matematik opgave.

Opgaven lyder:  I punkt P har cirklen en tangent t. d) Bestem ligningen for tangenten t.

Vedhæftet fil: matnig.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2015 af peter lind

Vektor CP er normalvektor til tangenten. Hvis n = (nx, ny) er en normalvektor til en linje (og hermed også til en tangent)
 og (x0,y0) er linjens ligning nx*(x-x0) +ny(y-y0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

cirklen
                                  (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
eller noteret
                                  (x-a)(x-a)+(y-b)(y-b)=r^2       ( af mnemotekniske grund )

har i periferipunktet (x_o,y_o)
tangentligningen.
                                  (x_o-a)(x-a)+(y_o-b)(y-b)=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af mathon

i anvendelse:
cirklen                         
                                  (x-1)(x-1)+(y-\tfrac{3}{2})(y-\tfrac{3}{2})=\tfrac{5}{4}       ( af mnemotekniske grund )

har i periferipunktet P(2,2)
tangentligningen.
                                  (2-1)(x-1)+(2-\tfrac{3}{2})(y-\tfrac{3}{2})=\tfrac{5}{4}   som du selv kan reducere.


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten t.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.