Matematik

Lidt mat hjælp

13. november 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder med en opgave, hvor jeg skal bruge f '(x)=0.

Det er bare sådan, at jeg ikke ved hvordan jeg gør det.????

P.s. mit f'(x) = 3x2 - 6x - 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2015 af peter lind

3x2 - 6x - 9 = 0  kan du forkorte med 3 for at gøre det lidt nemmere. Ellers er det blot at bruge formlen for løsning af en 2.gradsligning. Du kan se metoden i din formelsamling og  på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Start med at differentiere f.

Indsæt x=0 i resultatet.

Der var jeg for hurtig. Jeg læste galt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2015 af mathon


Skriv et svar til: Lidt mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.