Kemi

pH

17. november 2015 af laborante (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HJÆLP 

Beregn pH i følgende opløsninger bestående af:

a) 250 mL 0,0045 M KOH og 200 mL dem.  vand

b) 400 mL 0,022 M HNO3 og 150 mL 0,055 M NaOH

c) 20 mL saltsyreopløsning (pH 2,4) fortyndes ad 500 mL dem. vand


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af mathon

a)

Ved 25°C:
          fortyndingsfaktor   \frac{250}{450}=\frac{5}{9}

          [OH^-]=\frac{5}{9}\cdot (0{,}0045\; M)=0{,}0025\; M

         pH=14+\log([OH^-]/M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af mathon

b)
      HNO3 betragtes i det følgende som en stærk syre:

      efter blanding:
                                 [H_3O^+]=\frac{0{,}00055\; mol}{0{,}550\; L}

                                 pH=-\log\left (\frac{0{,}00055}{0{,}550} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2015 af mathon

c)
                               [H_3O^+]=\frac{10^{-2{,}4}\; mol}{0{,}520\; L}

                               pH=-\log\left (\frac{10^{-2{,}4}}{0{,}520} \right )

         


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.