Matematik

Beregning af lysår

17. november 2015 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

lysets hastighed er 300.000 km/s

hvordan viser man med en beregning at et lysår er ca. 9,46-10^12?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Regn ud, hvor mange sekunder, der er på et år og gang med hastigheden. (Husk enheden. Er det tal, du angiver i km eller m?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2015 af mathon

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 1\; lysaa r =(3{,}15569\cdot 10^7\; s)\cdot \left ( 2,99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )=9{,}46\cdot 10^{15}\; m=9{,}46\cdot 10^{12}\; km


Skriv et svar til: Beregning af lysår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.