Matematik

Ligevægtsprisen for den omtalte vare

19. november 2015 af CecilieCT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber i kan hjælpe mig med mit lille problem. Det er en aflevering jeg skal aflevere om få dage og dette spørgsmål kan jeg ikke finde ud af - håber i kan hjælpe mig. Tak på forhånd.:)

Opgaven lyder som følgende:

For en given vare er sammenhængen mellem pris og efterspørgsel bestem ved funktionen d(x) = -x +12,0 <=(større eller lig med, ved ikke hvordan jeg laver det på mac) x <= 12 

hvor x angiver den efterspurgte mængde og d(x) angiver den tilsvarende pris.

Sammenhængen mellem udbud og pris for den samme vare er bestem ved funktionen  s(x) = 1/2x + 6 <= x<= 12

hvor x angiver den udbudte mængde og s(x) angiver den tilsvarende pris. ligevægtsprisen er prisen, hvor efterspørgsel og udbud er lige store

Spørgsmpålet lyder nu som følgende: 

Bestem ligevægtsprisen for den omtale vare. 

Jeg takker igen på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af Brusebad (Slettet)

Sæt d(x) = s(x) og løs den fremkomne ligning mht. x (husk at x skal være svagt mindre end 12). Sæt derefter dit x ind i en af funktionerne og se hvilken pris du får ud - det er ligevægtsprisen. 


Skriv et svar til: Ligevægtsprisen for den omtalte vare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.