Matematik

Bestem en ligning for parablen og indtegn parablen i et koordinatsystem.

19. november 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af Brusebad (Slettet)

Du skal bestemme en forskrift for et andengradspolynomium - dvs. en forskrift på formen f(x) = ax2 + bx + c; da der er tre ubekendte, a, b og c, har du som udgangspunkt brug for tre ligninger. Brug oplysningerne i opgaveteksten til at finde tre punkter, som må ligge i parablen. (her skal foretages et valg idet der kan forekomme flere parabler der har samme form som broen, men er forskudt i dit koordinatsystem). Hvert punkt giver anledning til en ligning, idet, at hvis (x0, y0) er et punkt på parablen, så er f(x0) = y0.

Når du har dine tre ligninger med tre ubekendte løser du ligningssystemet.

Hvis du kan vælge dine punkter på parablen som rødderne, så kan du f.eks. også benytte at a(x - r1) (x - r2), hvor r1, r2 er de to rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2015 af mathon

Lægges koordinatsystemet med x-aksen parallel med vejbanen og med toppunktet i (0,118)
gælder:
                     y=-\frac{59}{31250}x^2+118


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2015 af mathon

korrektion:

Lægges koordinatsystemet med x-aksen parallel med vandoverfladen og med toppunktet i (0,118)
gælder:


Skriv et svar til: Bestem en ligning for parablen og indtegn parablen i et koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.