Fysik

Gasser

19. november 2015 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Håber, at der er en der kan hjælpe mig med at løse denne opgave :)

En trykflaske på 10,0 L indeholder 1,31 kg oxygen (molmasse 32 g/mol).

Beregn gassens tryk ved 20 C.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2015 af mathon

           p=\frac{m}{M}\cdot \frac{R\cdot T}{V}


Svar #2
19. november 2015 af Larsdk4 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af 123434 (Slettet)

Kan man ikke bruge idealgasligningen?

p*V=n*R*T

p=(n*R*T)/V

hvor
p betegner gassens tryk.
V betegner gassens volumen
n betegner gassens molekyleantal målt i enheden mol
R betegner gaskonstanten
T betegner gassens absolutte temperatur


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. november 2015 af mathon

   #3
           n=\frac{m}{M}


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.