Fysik

Gas tankskib

20. november 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

"På et gas tankskib bliver gas gemt i væskeform. oven på væsken ligger der gas i damp form.

Beholderen er lavet ud af jern og er 1050 m3 ved 20 C. Ved - 8 C er der 1017 m3 af væske i beholderen.

1.1 Hvor meget m3 er der af gas i damp for i beholderen?"

Skal jeg bara trække 1017 m3 fra 1050 m3 ? det virker lidt for nemt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er vist bare sådan. De næste spørgsmål er nok lidt mere udfordrende.


Svar #2
20. november 2015 af terham (Slettet)

Det havde du ret i!

Væsken har vægtfylden p = 584 kg/m3 ved 15 C. længdeudvidelsekoefficienten er β = 0,00104.

1.2 Beregn massen på væsken

V_{2}=V_{1}*(1+\beta *\Delta t)=1017*(1+0,00104*-8+15)=16263,54

m= p *V_{2}=584*16263,54=9497907,36kg

stemmer det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

V2 = 1017*(1 + 0,00104*(15-(-8))) = 1041,33


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

β må være rumudvidelseskoefficienten.


Skriv et svar til: Gas tankskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.