Matematik

omskrivning af eksponentielle funktioner

21. november 2015 af Denædleganger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en matematikaflevering, og jeg må indrømme, at jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe denne opgave an. Jeg håber, I vil hjælpe :)

Opgaven lyder således: 

Følgende funktioner er alle eksponentielle funktioner, og funktionsudtrykket kan derfor omskrives til formlen

b*a^x. Gør det og bestem på den måde a og b.

1. f1(x)= -3*1,5^x + 7*1,5^x

2. f2(x)= 5/2^x

3. f3(x)= 4^-x

4. f4(x)= 1,5*0,9^2x


Svar #1
21. november 2015 af Denædleganger (Slettet)

Håber på hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2015 af mathon

1.
          f_1(x)=(-3+7)\cdot 1{,}5^x=4\cdot 1{,}5^x


Svar #3
21. november 2015 af Denædleganger (Slettet)

Taaaak!


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2015 af mathon

2.
         f_2(x)=\frac{5}{2^x}=5\cdot 2^{-x}=5\cdot\left ( (2)^{-1} \right )^x=5\cdot \left (\tfrac{1}{2} \right )^x


Svar #5
21. november 2015 af Denædleganger (Slettet)

Taaak igen :))


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2015 af LubDub (Slettet)

3.

             f3(x) = 4-x = (1/4)x


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2015 af LubDub (Slettet)

4.

             f4(x) = 1,5 • 0,92x = 1,5 • (0,92)x = 1,5 • 0,81x


Svar #8
21. november 2015 af Denædleganger (Slettet)

#7

4.

             f4(x) = 1,5 • 0,92x = 1,5 • (0,92)x = 1,5 • 0,81x

Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. november 2015 af mathon

                    a^{pq}=\left (a^p \right )^q=\left (a^q \right )^p


Skriv et svar til: omskrivning af eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.