Matematik

Bestem tallene a og b

22. november 2015 af lala14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave, som jeg har lidt svært ved at løse. 

Opgaven lyder således: 

Tabellen viser den samlede omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flügger i to udvalgte år.

Årstal:                                2009, 2013

Omsætning i mio. euro    1447, 1950 

Udviklingen i perioden 2009-2003 kan tilnærmelse beskrives ved modellen y=a*x+b, hvor y er omsætningen i mio. euro, og x er antal år efter 2009. 

a) Bestem tallene a og b. Hvad fortæller a og b om omsætningen? 

b) Hvilket år kommer omsætningen over 2500 mio. euro, hvis udviklingen fortsætter? 

Jeg håber I lyst til at hjælpe. 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af mathon

For et vilkårligt punkt (x,y) forskelligt fra de to faste punkter
gælder:   
                \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a

                y-y_1=a(x-x_1)

                y=a(x-x_1)+y_1

                y=ax+(y_1-ax_1)

                y=ax+b

                \frac{\Delta y}{\Delta x}=a


Svar #2
22. november 2015 af lala14 (Slettet)

Vil det sige at vi kalder punkterne (2009;1447) og (2013;1950) ? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. november 2015 af mathon

Dvs at vi kalder punkterne (0;1447) og (4;1950).        x er antal år efter 2009.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2018 af maria362

#3

Dvs at vi kalder punkterne (0;1447) og (4;1950).        x er antal år efter 2009.

3 år senere, men bliver  så 125,75 og så 0? da, ifølge formlen, der skal 125,75 *'s med 0, men det synes kan jeg bare ikke få til at passe.

Håber at du kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2018 af mathon

                \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{1950-1447}{4-0}=125.75

                \small y=125.75x+(1447-125.75\cdot 0)

                \small y=125.75x+1447


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2018 af maria362

#5

                \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{1950-1447}{4-0}=125.75

                \small y=125.75x+(1447-125.75\cdot 0)

                \small y=125.75x+1447

1000 tak! du har virkelig redet min aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2018 af maria362

#5

                \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{1950-1447}{4-0}=125.75

                \small y=125.75x+(1447-125.75\cdot 0)

                \small y=125.75x+1447

lige et hurtigt spørgsmål igen, er det så hvad b er? da man skal bestemme a og b, og a har jeg fundet


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2018 af mathon

                          \small \small y=\underset{\mathbf{{\color{Red} a}}}{\underbrace{125.75}x}+(\underset{\mathbf{{\color{Blue} b}}}{\mathbf{\underbrace{1447-125.75\cdot 0}}})


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2018 af maria362

ah, 1000 tak fordi du tog dig tid til at hjælpe mig.

Ha' en god aften


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2019 af Maja050801 (Slettet)

1 år senere, men jeg forstår ikke hbvad har 1447 med omsætningen at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2019 af Maja050801 (Slettet)

hvad*


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2019 af Maja050801 (Slettet)

Beskriv det gerne med ord, for idioter som mig.........


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.