Matematik

fsa matematisk problemløsning terminprøve

22. november 2015 af oliverhjorhøy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

har lige et spørgmål angående matematisk problemløsning:)

lad os sige at der kommer et spørgmål som lyder således: hvor mange penge skal eleverne give idas far tilbage?

en lille kop koster 6 kr. 

en stor kop koster 10 kr.

idas far køber 3 små kopper kaffe og 2 store:

er det så bedst at man skriver udregningen kort og enkelt som eksempel: 100-(6*3+10*2)   =   62 kr.

eller giver det højere karakter hvis man fx skriver noget mere uddybende


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af StoreNord

100-(6*3+10*2)   =   62 kr. Nej

Hellere som en (i gamle dage "Regning", eller i vore dage "Bon"):      

3 små kopper kaffe  à   6 kr =18 kr

2 store kopper kaffe à 10 kr =20 kr

Ialt                                          38 kr

Betalt med                            100 kr

Retur                                       62 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2015 af SuneChr

# 1
På regningen/bon'en mangler
5,09 EUR
Heraf moms = 7,60 DKK
 


Skriv et svar til: fsa matematisk problemløsning terminprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.