Matematik

Udregning af logaritmen i hånden

23. november 2015 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan udregnes følgende ved titalslogaritmen:

log\tfrac{5000}{3}+log6

Regnestykket skal udregnes i hånden uden brug af hjælpemidler og jeg sidder fast på trods af at have kigget på divers logaritmeregler, der kan hjælpe med at omskrive de to led.

Hvordan udregner jeg opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2015 af Lubas (Slettet)

log(a) + log(b) = log(a*b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Der findes en simpel metode til at beregne totalslogaritmen til et binært tal, så mon ikke der findes en tilsvarende metode for titalslogaritmen til decimale tal?

Der er tale om en simpel cifferteknisk metode.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2015 af mathon

         \log\left ( \frac{5000}{3} \right )+\log(6)=\log\left ( \frac{5}{3}\cdot 6\cdot 10^3 \right )=\log(10^4)=4\cdot \log(10)=4\cdot 1=4


Skriv et svar til: Udregning af logaritmen i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.