Matematik

Finde længder af stænger i bro

24. november 2015 af frederik75 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal have hjælp til opgave c, da jeg ikke helt forstår hvordan man skal regne den ud.

Vedhæftet fil: 123.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2015 af SuneChr

Kald forskriften for parablen  p (x)  og for (den eksplicitte) cirklen  q (x)
Længden af en stang er da  p (x) - q (x)   for  x = 0, 10, ...  og benyt symmetrien omkring y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af mette48 (Slettet)

Cirkelens radius er 215 m  og cirkelens centrum ligger i (0,0)

x2+y2=2152


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2015 af mette48 (Slettet)

B =(50,y5)  

502+y52=2152

find y5 i ligningen

Toppunktet for parabelen er (0,y5+35)


Svar #4
24. november 2015 af frederik75 (Slettet)

Tak for hjælpen, har løst opgave nu. 


Skriv et svar til: Finde længder af stænger i bro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.