Matematik

Isoler Q i formel.

24. november 2015 af Caro1768 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er kommet til en opgave i min matematik aflevering som giver mig store problemer, da vores matematiklære ikke kan forklare mig det ordentligt hvad man egentlig skal. 
y^2=Q*x-Q*a+k

Håber en sød sjæl ville kunne hjælpe mig og give en god forklaring på hvordan man gør :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

                       (x-a)Q+k=y^2            den fælles faktor Q er sat uden for parentes

                       (x-a)Q=(y^2-k)         k er subtraheret på begge sider

                       Q=\frac{y^2-k}{x-a}      x ≠ a             der er divideret med (x-a) på begge sider.


Skriv et svar til: Isoler Q i formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.