Matematik

Fortynding af sprit (ethanol)

02. december 2015 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej derude! Jeg har en opgave som jeg har nogle problemer med. 

Hvor mange liter 40% sprit (ethanol), skal man blande med 12 liter 90% sprit for at blandningen bliver 45%? 


Svar #1
02. december 2015 af Lolerlife

Jeg er kommet frem til at lave en ligning, den ser således ud: 

45% = (65 * 12) / x 
45 * x = 780

45/45 = 780/45

x = 17,33liter


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af SuneChr

        x liter 40% indeholder      0,4x          liter ren alkohol
      12 liter 90% indeholder   0,9·12          liter ren alkohol
x + 12 liter         indeholder 0,4x + 0,9·12 liter ren alkohol
Derved fås, til løsning af x
(0,4x + 0,9·12) / (x +12) = 0,45
 


Svar #3
02. december 2015 af Lolerlife

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Fortynding af sprit (ethanol)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.