Kemi

Hjælp til addition af alken

03. december 2015 af shh123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave som er en smule forvirrende:

Hvor mange gram Br2(L) kan adderes til 50mL penten (densitet 0,641g/mL)

Jeg har ikke prøvet at regne denne slags opgave før så jeg tænkte på om nogen derude kunne hjælpe mig?

Indtil videre er jeg kommet frem til dette (ved at gætte mig frem):

50mL / 0,641g/mL = 78,0031g

M(Br2) = 159,808g/mol

M(C5H10= 70,13g/mol

78,0031g / 70,13g/mol = 1,11226mol

1,11226mol * 159,808g/mol = 177,75g 

Jeg tror derfor at svaret er 177,75g

Giver mine beregninger mening eller er det helt forkert?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af LubDub (Slettet)

                                Br2     +     C5H10     ----->     C5H10Br2      +     varme


m(C5H10) = ρ(C5H10) • V(C5H10) = (0,641g/mL) • (50 mL) = 32,050 g

n(C5H10) = m(C5H10) / M(C5H10) = (32,050 g) / (70,1329 g/mol) ≈ 0,45699 mol
 

n(Br2) = n(C5H10) = 0,45699 mol  da de reagerer 1:1

m(Br2) = n(Br2) • M(Br2) = (0,45699 mol) • (159,8080 g/mol) = 73,03065792 g ≈ 73 g


Skriv et svar til: Hjælp til addition af alken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.