Kemi

titreringsareaktionen

04. december 2015 af Mat19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål som lyder: Ved hjælp af titreringsareaktionen kan stofmængden (n) af NaCl findes.

Jeg har titreringsareaktionen Ag^+(aq)+Cl^-(aq) \rightarrow AgCl(s)

Hvordan finder jeg ud af hvad stofmængden er NaCl er? Er der en bestemt formel man skal bruge, eller??  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af mathon

Tilsæt en dråbe  \underset{gul}{K_2CrO_4} og titrer med AgNO_3.
Når ækvivalenspunktet er nået, forsvinder den gule farve, da der dannes Ag_2CrO_4.             

                        n(Ag^+)=n(Cl^-)

                        n(AgNO_3)=n(NaCl)


Svar #2
04. december 2015 af Mat19 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, hvis jeg skal finde stofmængden af NaCl skal jeg jo frem til et resultat med mol. Jeg det kan jeg ikke lige se hvordan jeg kommer fra

n(Ag^+)=n(Cl^-)

n(AgNO_3)=n(NaCl)

til en mol værdi


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2015 af mathon

Titreringen giver dig et antal mL AgNO3 af en præcis molaritet.


Svar #4
04. december 2015 af Mat19 (Slettet)

kan man så ikke sige at det er  

Den aktuelle stofmængde af AgNO3 / V (ml) af vandprøven


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2015 af mathon


Skriv et svar til: titreringsareaktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.