Matematik

baser

04. december 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal udregne 21v* 13v , 24v * 43v og 32v 33v, ved at udnytte den metode, du benytter til at multiplicere tal i titalsystemet.

det jeg vil gør:


       1 3

21v* 13v  = 
         31

  50  4  0  

________

  10  1   2   1 v   - passer det?
3*1= 3 fordi det er titalsystemet dividere jeg 3 med 10 det er 3 og rest har vi 1 derfor skrives 1 og 3 i mente:

2*3 = 6 derefter dividere med 10 = 1, rest 4

2*1 = 2 dividere med 10 = 5 og 0 rest derfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af mathon

             21v* 13v
           113
           210
           323
             


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2015 af mathon

             24v* 43v
           132
          2110
          2242


Svar #3
04. december 2015 af Aleynaa

Kan du fortælle den metode man bruger i titalsystemet, altså, hvad har du gjort, kan se du har skrevet 113 er det fordi det er titalsystemet du skriver 1 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2015 af mathon

             32v * 33v
           201
         2010
         2211

       


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2015 af mathon

multiplikationstabel:

                                       \begin{array} {c|c|c|c|c|c} \mathbf{\color{Red} \bullet}&0&1&2&3&4\\ \hline 0&0&0&0&0&0\\ \hline 1&0&1&2&3&4\\ \hline 2&0&2&4&11&13\\ \hline 3&0&3&11&14&22\\ \hline 4&0&4&13&22&31 \end{array}

 additionstabel:

                                       \begin{array} {c|c|c|c|c|c} \mathbf{\color{Red} +}& 0&1&2&3&4\\ \hline 0&0&1&2&3&4\\ \hline 1&1&2&3&4&10\\ \hline 2&2&3&4&10&11\\ \hline 3&3&4&10&11&12\\ \hline 4&4&10&11&12&13 \end{array}


Svar #6
04. december 2015 af Aleynaa

Jeg ved godt hvordan man ganger/lægger/trækker  i base 5 osv.  men når opgaven siger ved at udnytte den metode, du benytter til at multiplicere tal i titalsystemet, bliver jeg forvirret over hvad det er de mener med det ?  


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2015 af mathon

Samme metode blot med 1 i mente for summen 5 og ikke for summen 10.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2015 af mathon

i mente \rightarrow in mente


Skriv et svar til: baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.