Matematik

ligning

04. december 2015 af nillehp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp. Jeg skal finde en forskrift for dækningsbidraget vha. formlen R(x)-C(x). 

R(x)=-0,8x2+110x

C(x)=0,032x3-3x2+95x

Dvs. -0.8x2+110x=0.032x3-3x2+95


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af SuneChr

Du har sat R = C i sidste linje.
Skulle det ikke have været  R - C ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2015 af StoreNord

Måske mener du sådan her:

Db(x) = R(x)-C(x)= -0,8x2+110x - 0,032x3-3x2+95x

som så skal ordnes og reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2015 af JulieW99

Db(x) = R(x)-C(x)= -0,8x2+110x - (0,032x3-3x2+95x)

- C(x) skal vel sættes i parentes, så hele ligningen trækkes fra R(x), og ikke kun den første del af C(x) trækkes fra. Eller har jeg misset noget i matematiktimerne, og lavet samtlige afleveringer forkert?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2015 af StoreNord

Du har ret.

Er det ellers rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2015 af JulieW99

Jeg kan ikke lige se flere ting, men det sprang mig i øjnene at parentesen skulle med. Herefter skal den vel hæves ved at ændre fortegnene inde i den, og så er det vel i gang med reduktionsarbejdet.

- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.