Matematik

blandet statistik, bl.a. normalfordeling

05. december 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har regnet nogle statistik opgaver, men nogle som jeg ikke rigtig forstår:

1) ved jeg ikke hvordan ska løses. Men i 1) vil jeg tro man skal bruge dobbelintegrale: \int_{0}^{2}\int_{8}^{12}f(x,y)) dx dy   men kan jo ikke regne med f(x,y) ind i integralen, så ved ikk hvad der skal stå, HVIS det altså er integral man skal bruge?

12) ved jeg hellere ikk hvordan skal løses

4) i den sidste, med rød streg under, får jeg c=3,291- er det rigtigt? De andre i 4'eren er jeg ikke i tvivl om

8) jeg får c= 1417,75 kg - er det rigtigt?

På forhånd tak!


Svar #1
05. december 2015 af nejvelda

Opgaverne (jeg skriver dem i hånden):

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2015 af peter lind

1. I dette tilfælde er funktionen konstant så k kan findes af at  k ganget med arealet af definitionsmængden er 1. De pågældende sandsynligheder kan findes som arealet af de pågældende områder gange k

2. Summen af 2 stokastisk uafhængige normalfordelte variable er en ny normalfordeling med middelværdien summen af de enkelte variables middelværdi og en varians, der er summen af de enkelte variables varianser.


Svar #4
05. december 2015 af nejvelda

Så det er altså integralet man skal bruge i 1'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2015 af SådanDa

Ja, brug at

\int_0^2\int_8^{12} k \ \textup{d}x\textup{d}y=k\int_0^2\int_8^{12} 1 \ \textup{d}x\textup{d}y=k\int_0^2 4 \ \textup{d}y=4k\int_0^2 1 \ \textup{d}y=8k


Svar #6
05. december 2015 af nejvelda

Kan det passe at k skal give 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2015 af SådanDa

Hmm, du har at

 \int\int f(x,y) \textup{d}x\textup{d}y=1

per det i #5 har du altså at 8k=1 <=> k=1/8


Svar #8
05. december 2015 af nejvelda

Men giver nedenstående integrale ikke 2?

\int_{0}^{2}1dy

Hvorfor sættes den lig med en?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. december 2015 af SådanDa

Jo det gør det, og

 \int_8^{12}1\ \textup{d}x=4, de skal så ganges sammen, hvilket der giver 8 :)

udtrykket i #7 sættes lig 1 da f(x,y) er en tæthed, og du ved at der skal gælde for tætheder at de integrerer til 1.

Desuden er jeg enig med dig i resultatet til opgave 8, mens at jeg får et lidt andet resultat nr. 4 :)


Svar #10
05. december 2015 af nejvelda

hvad får du i nr.4?


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. december 2015 af SådanDa


Svar #12
05. december 2015 af nejvelda

Skal den ikke beregnes som de andre opgaver med fraktil? Det er i ´hvert fald sådan jeg havde gjort.

P(-c<x-3.6<c)=99,9procent

\Phi((c-3.6)/0.1)=99,9 \Rightarrow (c-3.6)/0.1=3,090 \Rightarrow c=3,291


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2015 af SådanDa

Hmm, hvis nu vi lader Y=X-3.6 har vi at Y~N(0,01) og vi skal nu finde c så P(-c<Y≤c)=0.999

Der gælder at P(-c<Y≤c)=P(Y≤c)-P(Y≤-c)=F(c)-F(-c), hvis vi så deler c med standardafvigelsen som du også har gjort fås:

F(c)-F(-c)=Φ(c/0.1)-Φ(-c/0.1)=Φ(c/0.1)-(1-Φ(c/0.1))=2Φ(c/0.1)-1, vi sætter lig med 0.999:

2Φ(c/0.1)-1=0.999 <=>Φ(c/0.1)=0.9995 => c/0.01=3.3 <=> c=0.33

Fraktilen har jeg slået op i en tabel.

Men i denne opgave skal du huske at det er et interval, så det er nemmest først at skrive det lidt om! :)


Svar #14
05. december 2015 af nejvelda

Jeg undrer mig lige over, hvad Y~N(0,01) betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #15
05. december 2015 af SådanDa

Åhh, undskyld. Y~N(0,0.01) skulle der stå. Det betyder bare at Y er normalfordelt med middelværdi 0 og varians 0.01. Og grunden til dette er jo at vi bare har trukket en fast værdi fra X, altså trækker vi værdien fra middelværdien, men det ændrer ikke variansen! :) 


Svar #16
05. december 2015 af nejvelda

oka så (y)

men nogle steder divideres der med 0,1 og andre steder 0,01. 2Φ(c/0.1)-1=0.999 <=>Φ(c/0.1)=0.9995  også bliver det til  c/0.01=3.3 <=> c=0.33  skal det ikke være  c/0.1=3.3 <=> c=0.33?


Brugbart svar (1)

Svar #17
05. december 2015 af SådanDa

jo jo, 0.1 over det hele, det er bare tastefejl, jeg er vist lidt småtræt :)


Svar #18
05. december 2015 af nejvelda

Jeg forstår ikke nr. 12 og hellere ikke det, der står i #3  :/


Svar #19
05. december 2015 af nejvelda

er det ikke noget i retningen af, hvor man skal bestemme summen af vægten for at få mean/middelværdi og varianse findes ved at lægge dem sammen og tage kvadratroden af dem? så middelværdi bliver 105 Ib og sigma/varians 0,539 ?


Brugbart svar (1)

Svar #20
05. december 2015 af SådanDa

Hvis vi kigger på teksten i opgave 12. kan vi indse at der er tale om to stokastiske variable. Den ene er containerens vægt (lad os kalde den X) og indholdet af containeren (Lad os kalde den Y), nu vil vi gerne finde ud af hvordan vægten af de to samlet er fordel, altså vi vil finde værdien af en ny stokastisk variabel Z=X+Y

Vi har at X~N(5,0.04) og Y~N(100,0.25) (med notationen fra før). Da X og Y er uafhængige (udfaldet af den enes vægt påvirker ikke den andens vægt) bruger den regel om normalfordelinger der siger, at for uafhængige stokastiske variable X,Y hvor X~N(µxx2), Y~N(µyy2), gælder at Z=X+Y~N(µxyx2y2), det giver altså i vores exsempel at:

Z=X+Y~N(5+100,0.04+0.25)=N(105,0.29) Og altså er middelværdien af Z E[Z]=105 og standardafvigelsen er √(Var(Z))=√(0.29)=0.539. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.