Matematik

Reducer udtryk

05. december 2015 af ACCAC (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, denne her driller mig, en der kan se hvad jeg gør forkert?

6xy - 4xz + 2x / 2x

er kommet så langt her:

4xyz / 2x = 2yz

er dette korrekt?

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2015 af PeterValberg

mener du:

\frac{6xy-4xz+2x}{2x}

?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2015 af ACCAC (Slettet)

Jep det er :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. december 2015 af PeterValberg

i så fald kan du sætte 2x udenfor en parentes i tælleren

\frac{6xy-4xz+2x}{2x}=\frac{{\color{Red} 2x}(3y-2z+1)}{{\color{Red} 2x}}=\,_{\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. december 2015 af ACCAC (Slettet)

tænker videre at det er  2x * 2yz / 2x 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2015 af PeterValberg

#4 Nej, det er ikke korrekt.

Jeg tror, det vil være en god idé, hvis du kigger denne [ VIDEO-LISTE ] igennem.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.