Matematik

Løsning til y'=by^a

06. december 2015 af EinSteinBagger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har fået til opgave at gøre rede for løsningen af differentialligninger af typen y'=by^a 

Hvordan griber jeg den an?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2015 af AskTheAfghan

Det betyder, at du skal finde en løsning, således at

                y' = bya      ⇔       y = ........., der ikke indeholder y'.


Svar #2
06. december 2015 af EinSteinBagger (Slettet)

Tak for svaret, men så langt er jeg med :) 

Jeg tænker bare på hvordan jeg skal komme frem til løsningen. Jeg har regnet løsningen ud med et CAS-værktøj, og kan se at det ikke er en løsning der er lige til højrebenet.

Jeg tænker at man måske skal bruge en fremgangsmåde med en hjælpefunktion z(t), ála fremgangsmåden til løsningen til y′=y(b−ay).

But i dont know!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2015 af AskTheAfghan

y = bya     ⇔    ∫ 1/ya dy = ∫ b dx      ⇔   ........    ⇔    y = *_#"¤&()


Svar #4
06. december 2015 af EinSteinBagger (Slettet)

Det du gør, er det separation af de variable? For så vidt jeg ved kræver det at ligningen kan skrives på formen dy/dx=h(x)*g(y) 

Er der ikke kun én variabel på højresiden i dette tilfælde? altså y.


Skriv et svar til: Løsning til y'=by^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.