Matematik

HJÆLP!! :) Azomethan og differentialligning. (Matematisk Kemi)

08. december 2015 af Arameo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære Studieportalen, jeg har brug for hjælp med følgende 2 opgaver/spørgsmål i Matematisk Kemi / MatIntro

I forbindelse med den atmosfæriske nedbrydningsreaktion af azomethan:

CH3NNCH3 → N2 + 2 CH3 , kan koncentrationen af azomethan bestemmes ved differentialligningen d[CH3NNCH3]/dt = −k*[CH3NNCH3], hvor k er hastighedskonstanten for nedbrydningsreaktionen af azomethan. Det er hensigtsmæssigt at introducere betegnelsen C(t) = [CH3NNCH3] for koncentrationen af azomethan til tidspunktet t. Differentialligningen kan dermed skrives som: dC(t)/dt = −k*C(t). 

a) Bestem løsningen til differentialligningen hvis begyndelseskoncentrationen af azomethan er C(0) = C0.

b) Argumenter for at du får en ret line med hældning −k, hvis du plotter ln(C(t)/C0) som funktion af t.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2015 af peter lind

Brug separation af variable til at løse differentialligningen. Du får faktisk ved samme lejlighed svar på b


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af PeterValberg

Differentialligningen dC(t)/dt = −k*C(t) er af typen y' = k·y
som har den fuldstændige løsning:

y = ekt

hvor c er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLP!! :) Azomethan og differentialligning. (Matematisk Kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.