Samfundsfag

Sammenhæng mellem løbende poster og kapitalposter-betalingsbalancen

08. december 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betalingsbalancen består af løbende poster og kapitalposter

Betalingsbalancens løbende poster er en opgørelse over import og eksport

Kapitalposter er en opgørelse over statens indlån og udlån

Overskud på betalingsbalancen=Vi eksporterer mere end vi importerer. Vi sælger mere til udlandet, end vi køber fra udlandet. Vi tjener mere valuta end vi bruger for. Når Danmark eksporterer mere end det importerer, tjener vi penge

Når der er overskud på betalingsbalancens løbende poster er der samtidig udlån på kapitalposterne

Udlån på kapitalposterne=Når der er overskud på betalingsbalancens løbende poster, tjener Danmark penge. De penge, som Danmark har tjent, lånes ud til udlandet

Underskud på betalingsbalancens løbende poster=Vi importerer mere end vi eksporterer. Vi køber mere af udlandet end vi sælger. Vi bruger mere valuta end vi tjener. Når Danmark importerer mere end det eksporter, opbygges der gæld

Når der underskud på betalingsbalancens løbende poster er der samtidig indlån på kapitalposterne

Indlån på kapitalposterne. Danmark opbygger gæld til udlandet ved underskud på betalingsbalancen. For at dække underskuddet er Danmark nødt til at låne penge. 

Det ville være en stor hjælp, hvis der var en der kunne komme med bemærkninger og rettelser til det jeg har skrevet

Tusind tak


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem løbende poster og kapitalposter-betalingsbalancen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.