Matematik

EN HURTIG KORT OPGAVE

09. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey. Har fået spørgsmålet: 
 

Summen af to kvadraters arealer er 369 m2, differensen mellem arealerne er 81 m2. Find kvadraternes sidelængder.

Tror man skal stille dem op i en ligning, men har ingen idé om hvordan. Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2015 af PeterValberg

Kald arealerne for x og y, dermed har du ligningssystemet:

I)  x + y = 369
II) x - y = 81

Løs som to ligninger med to ubekendte (arealerne)
Bestem derefter kvadraternes sidelængder (hint: kvadratrod)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Ahhh selvfølgelig!!! 

Har noget at gå i gang med nu! Takker 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2015 af 123434 (Slettet)

Du har to arealer, der tilsammen råder over 369m2

Det lille areal kaldes for x, og det store areal kaldes for x+81

x+(x+81)=369

x+x+81=369

2x+81=369

2x+81-81=369-81

2x=288

2x/2=288/2

x=144

Det lille areal, x, er 144

det store areal, x+81, er 144+81=225

Så de to arealer er henholdsvis 144 og 225 m2. Hvilket tilsammen giver 369 m2 og forskellen mellem de to arealer er 81 m2

1# er også en glimrende metode


Svar #4
09. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Hvis jeg nu tager udgangspunt i dette eksempel, så kan jeg simpelthen ikke få det til at passe, fordi x og y ikke indeholder tal. Har prøvet at sige 5x og 5y og så gange 369 med 5 også. 

Men når man kommer ned til x afsnittet, fungerer det ikke 

Via denne metod  havde jeg fået 144 også, så noget må jeg have gjort rigtigt :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2015 af 123434 (Slettet)

l x+y=369

ll x-y=81

x+y-(x-y)=369-81

x+y-x-y=288

2x=288

2x/2=288/2

x=144

144+y=369

144+y-144=369-144

y=225


Svar #6
09. december 2015 af Vaskemaskine (Slettet)

Takker mange gange !! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. december 2015 af PeterValberg

#5 Hov, der indsneg sig lige en fortegnsfejl i din beregning :-)

x+y-(x-y)=369-81
x+y-x+y=288
2y=288
2y/2=288/2
y=144

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: EN HURTIG KORT OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.